CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ CHIMIA 2020 “NEW TRENDS IN APPLIED CHEMISTRY”

În perioada 27-29 mai 2021, Departamentul de Chimie şi Inginerie Chimică din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Aplicate şi Inginerie, Universitatea Ovidius din Constanţa a organizat Conferinţa Internaţională CHIMIA 2020 “New trends in applied chemistry”, care a fost amanata anul trecut in contextul pandemiei Covid-19.

Aflata la a noua editie, conferinţa CHIMIA 2020 a avut un caracter interdisciplinar si a abordat domenii de vârf cu un puternic impact asupra calităţii vieţii şi a dezvoltării economiei naţionale. Participantii din tara si din strainatate au prezentat noi direcţii de cercetare dar în acelaţi timp au promovat şi valorificat rezultatele activităţii de cercetare-dezvoltare ale colectivelor de cercetare.

Premiul pentru cel mai bun poster a fost castigat de echipa:Mihaela Buleandră, Corina Răducanu, Iulia Gabriela David, Dana-Elena Popa, Adela Magdalena Ciobanu, Paul Lazăr si Anton Alexandru Ciucu, cu lucrarea intitulata: “Simultaneous electrochemical detection of catecholamine neurotransmiters at activated pencil graphite electrode” iar premiul pentru cea mai buna prezentare orala a fost castigat de Antonio Radoi, din cadrul Institutului National pentru Cercetare si Dezvoltare in Microtehnologie din Bucuresti, cu lucrarea intitulata: “The electroanalytical performance of nano-crystalline graphene electrodes”.

In cadrul conferintei a fost organizat si workshopul intitulat “Cerințe și oportunități pentru creșterea gradului de angajare a studenților”, la care au participat alaturi de studenti, cadre didactice si invitati din partea S.N. Nuclearelectrica S.A., Heineken Romania si Auchan Romania, care le-au oferit studentilor informatiicu privire la burse, stagii de practica, programe de internship, cerintele pentru ocuparea posturilor si posibilitatile de angajare ale studentilor chiar din timpul facultatii.

Informatii referitoare la conferinta pot fi regasite pe site-ul:

http://fsai.univ-ovidius.ro/chimia2020/index.html