Comunicat de presa Manifestarea ştiinţifică „Omul. Mediul. Poluarea”

 

Filiala Constanța a Societății de Chimie din România (SChR)alături de Departamentul de Chimie și Inginerie Chimică al Facultăţii de Ştiinţe Aplicate şi Inginerie Chimică din Universitatea „Ovidius” din Constanţa (UOC)organizează, în data de 26 mai 2023, a X a ediţie a evenimentului: „Omul. Mediul. Poluarea", informează prof. univ. dr. ing. Gabriela Stanciu, președintele Filialei Constanța a SChR.

Potrivit sursei citate, acțiunea va debuta la ora 10, în Sala S20 a UOC, situată în sediul din B-dul Mamaia, nr. 124, iar la manifestare vor participa elevi din municipiul Constanţa, cadre didactice din învățământul superior și preuniversitar. Manifestarea se va desfășura pe trei secţiuni: comunicări orale, prezentare de postere şi activităţi experimentale, și are ca scop diversificarea modalităților de educare a elevilor în direcția protejării mediului ambiant prin cunoașterea surselor de poluare, a efectelor poluanților asupra sănătății și a tehnologiilor moderne de prelucrare a resurselor naturale în vederea reducerii emisiilor de poluanți în mediu.

„Activităţile propuse vor demonstra abilitaţile practice şi îndemânarea de a realiza investigaţii experimentale în scopul dezvoltării personalităţii tinerilor prin formarea unor competenţe sociale ale acestora, cum ar fi comunicarea, munca, integrarea şi asumarea rolurilor în echipă. Vor fi acordate diplome de participare pentru toţi elevii, precum şi premii şi menţiuni pentru elevii merituoşi de la fiecare secţiune”, precizează prof. univ. dr. ing. Gabriela Stanciu